MVE1

Pilates va definir el seu mètode com

“la completa coordinació del cos, la ment i l’esperit”.

El mètode pilates

El mètode Pilates està format per un seguit d’exercicis dissenyats per estirar, enfortir i equilibrar tot el cos. Juntament amb la coordinació de la respiració, aquest mètodes és perfecte no tan sols per sí sol per tal d’estar en forma, sinó també com a entrenament complementari per diferents esports, rehabilitació…

Inventat per Joseph Hubertus Pilates (Alemanya 1883), aquest li va donar inicialment el nom de CONTROLOGIA i la definia així:
“La contrologia és la coordinació completa del cos, la ment i l’esperit, A través de la contrologia, s’adquireix per primera vegada de forma voluntària el control absolut del cos i, mitjançant les repeticions adequades dels exercicis, s’interioritzen de forma gradual i progressiva el ritme natural i la coordinació associada a les activitats subconscients” — Joseph Pilates

Per tant, el que diferencia més Pilates sobre altres tipus de mètodes és la modalitat d’unir MENT-COS i ESPERIT, partint de bases com poden ser el ioga, tècnica d’Alexander… però amb uns punts característics: la unitat, el control, la respiració i la fluïdesa. Tots aquests punts treballats aïlladament no ens aporten res especial, però sí quan s’apliquen conjuntament, que és la finalitat del Pilates.
“No es tracta del cos o la ment sinó del cos i la ment”  — Joseph Pilates

Entre molts dels nombrosos beneficis que ens aporta podem destacar la flexibilitat, la mobilitat articular, l’augment del wordpress themes to muscular sobretot de la musculatura abdominal i de l’esquena, la coordinació, l’equilibri, l’augment de la capacitat pulmonar, la millora de la circulació, la densitat òssia…

Els principis del Pilates

CONCENTRACIÓ: La ment controla el nostre cos, per tant concentrar-nos amb els exercicis ens portarà a una bona execució d’aquests i podrem acabar interioritzant-los i automatitzant-los. Això ens ajudarà a aconseguir una percepció general del nostre cos molt útil per la vida diària.

CENTRALITZACIÓ: Tots els exercicis parteixen del “CENTRE DE FORÇA” (veure més endavant) i d’aquí cap a fora.

CONTROL: Segons J.H. Pilates el moviment sense control no dóna beneficis.

RESPIRACIÓ: Respirar correctament i amb naturalitat facilita la fluïdesa dels exercicis i moviments.

PRECISIÓ: Aconseguirem la precisió de tot moviment tenint una bona concentració i control. Busquem no només què fem sinó com ho fem.

FLUIDESA: L’objectiu final de pilates és controlar els moviments i poder-los fer de manera fàcil i fluida.

L’MVe Chair

Al igual que en la maquina de reformer, l’inventor va ser Joseph Pilates. A diferencia del reformer el treball aquí es una mica mes exigent, ja que la base de suport es mes petita i et reclama molt mes control del core.
La finalitat es la mateixa, millorar to general del cos, flexibilitat, corrdinaci’o, equilibri, força, postura, entre d’altres.
La clase es treballa a ritme de música i es mes dinámica, el que fa que pugui ser una mica mes animada.
Les nostres classes es realitzen amb un maxim de 4 perones.

MVE3

Monitors

  • Elena Vers
  • Marta Vilalta
  • Monica Ferriz
  • Adrià Torrejón
  • Pere Carbonell
  • Elena Rueda